Slana štrudla recept
06/02/2021Slana štrudla sa pečenicom kao predlog za vaš brzi doručak ili večeru. Kad kažemo štrudla pomislimo na slatku ali ovo je ne samo slana već ukusom podseća na picu, zato je neki zovu i pica štrudla. Brza i laka priprema je karakteristika ovog recepta.
Potrebni sastojci za slanu štrudlu:
- jedna šolja mleka
- kašičica šećera
- jedna kesica suvog kvasca
- 5 šolja brašna
- kesica praška za pecivo
- jedna kašičica soli
- pola šolje ulja
- jedna šolja vode
- 300 grama pečenice
- 300 grama kačkavalja
- kečap
- origano
- jedno žumance
Mleko malo zagrejati i dodati šećer i kvasac. Kada nadodje kvasac, dodati brašno, ulje, so, mlaku vodu i zamesiti testo. Testo ostaviti pola sata da nadodje i podeliti ga u tri loptice.
Od svake loptice razvući koru debljine 1 cm i filovati. Prvo premažemo kečapom, poredjamo pečenicu, narendamo kačkavalj i začinimo sa malo origana.
Testo uvijamo kao štrudlu, kraće strane previjemo i urolamo. Sve tri slane štrudle poredjamo u podmazani pleh, premažemo žumancetom i pečemo na tihoj vatri.
Ema.rs vam daje želi da obradujete porodicu slanom štrudlom. Prijatno.
Pratite nas i na instagramu i facebooku