Čime se igraju zečevi

Čime se igraju zečevi

06/02/2021 0 By Devojka
Podelite sa prijateljima

Da zečevima ne bi bilo dosadno, moraju biti zauzeti i moraju da se igraju. Za to je važan veliki kavez, ali je takođe važna i intelektualna aktivnost. Ovde saznajte kako i čime možete animirati svoje zečeve na način koji odgovara vrsti.

Dan u kavezu može biti dug. Posebno za živahnog, radoznalog i aktivnog zeca! Stoga je važno da je vaš ograđeni prostor za kuniće velik i da odgovara vrsti. Pre nego što nabavite zečeve, temeljito istražite potrebe zečeva. Ako ne ispunjavate ove potrebe, vaši zečevi mogu razviti poremećaje u ponašanju. Pored ograđenog prostora koji odgovara vrsti, za bavljenje zečevima neophodno je i dalje vežbanje.

Trčanje ka osnovna aktivnost zečeva

Bez obzira da li se zečeve čuvate unutra ili napolje: njima treba puno prilika za kretanje. Veliki ograđeni prostor sa opremom koja odgovara vrstama je osnovni uslov za držanje zečeva. Pored toga, zečevi treba svakodnevno da trče slobodno. Slobodno trčanje je sjajan način da zečevi budu zauzeti.

U prodavnicama za kućne ljubimce sada postoji veliki broj dodataka – od klackalica do visećih mreža. Ovaj nameštaj ne bi trebalo da bude samo u zatvorenom prostoru, već se može postaviti i na otvorenom. Menjajte elemente iznova i iznova tako da zanimanje ostane raznovrsno.

trcanje zečeva

Animiranje zečeva hranom

Zečevi su posebno pogodni za animiranje hranom ili kada traže hranu: zato sakrijte delikatese poput šargarepe, zelene salate i malih plastova sena svuda u prostoriji za slobodno uzgajanje ili u ograđenom prostoru.

Kartonske kutije su idealne: Jednostavno izrežite rupe i sakrijte obloge u njima. Zečevi će rado potražiti „blago“ u njima. U međuvremenu, u prodavnicama kućnih ljubimaca mogu se kupiti takozvana „grickajuća stabla“. Tamo možete da stavite hranu, a životinje moraju da se istegnu da bi dobile šargarepu i slično. Lepa ideja koja ohrabruje zečeve. Grane i grančice su takođe pogodne za zečeve, jer glodari uživaju da ih grickaju.

hrana za zečeve

Zečevi vole prepreke

Pored potrage za hranom, postoje i prepreke za slobodno trčanje. Mnogi zečevi uživaju u skakanju i preskakanju debelih grana ili slično. Stavite hranu tako da vaš zec mora da preskoči neku prepreku da dodje do nje. Tako podstičete zečeve da skaču.

Pratite nas i na instagramu i facebooku