Kako vratiti prirodnu boju noktima

Kako vratiti prirodnu boju noktima

06/02/2021 0 By Devojka
Podelite sa prijateljima

Kako vratiti prirodnu boju noktima, naravno moguće je i to ne samo specijalnim lakovima več i prirodnim namirnicama. Zdravi, neobojeni nokti su obično svetlo ružičasti. Međutim, lak, nikotin ili sredstva za čišćenje često uzrokuju žutu ili sivu maglu na noktima koja se više ne može ukloniti uobičajenim pranjem ruku. Žuti i obojeni nokti nisu lep prizor. Dajemo vam četiri saveta kako da vaši nokti ponovo zasijaju.

Čuvajte vaše nokte

Preventiva je uvek najbolja. Da ne bi ste došli u problem sa promenom prirodne boje noktiju, poslušajte ove savete.

Da biste prvo izbegli ružnu boju, prvo bi trebalo da nanesete zaštitni sloj ispod obojenog laka za nokte. Ako nedostaje ova zaštitna osnova, pigmenti u boji mogu prodreti u nokatnu ploču i tamo se zadržati. Konkretno, tamni lak sa velikim udelom crvene može vremenom učiniti da nokti izgledaju žuto. Podloga ili Base Coat ima ulogu da odmasti naše nokte i da im poravna strukturu pre nanošenja laka u boji koji će u tom slučaju i duže trajati.

Ako vaše ruke redovno dolaze u kontakt sa agresivnim sredstvima za čišćenje, svakako bi trebalo da nosite gumene rukavice. Ovo ne samo da štiti vaše nokte, već i osetljivu kožu ruku od hemikalija i drugih štetnih sastojaka.

Saveti za vraćanje prirodne boje noktiju

Prašak za pecivo

Prašak za pecivo rastvoren u vodi deluje alkalno i uklanja prljavštinu i masnoću. Da biste prirodno uklonili promenu boje na noktima, jednostavno umešajte kesicu praška za pecivo u toplu vodu i potopite nokte u njega pet minuta. Stavite nekoliko kapi maslinovog ulja u kadu za ruke kako biste izbegli isušivanje noktiju.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće nije samo zdravo ako se koristi za ishranu, već može da pomogne i da vratite prirodnu boju noktima. Pored brojnih osnovnih minerala, sirće sadrži organske kiseline koje uklanjaju obojenost brzo, lako i bez štetnih hemikalija. Pomešajte kašiku jabukovog sirćeta sa malo mlake vode i potopite nokte u njega oko pet minuta. Zatim pomoću turpijice za poliranje lagano doterajte površinu nokta.

Sok od limuna

Limunska kiselina prirodno izbeljuje nokte: dodajte sok od pola limuna u pola litra vode i umasirajte smešu u površinu nokta. Alternativno, trljajte pola limuna direktno preko noktiju. Posle tretmana treba da operete ruke i pružite im hidratantnu negu.

Sok od limuna za nokte

Specijalni lakovi

Pored prirodnih sredstava za čišćenje, industrija lepote nudi i brojne kozmetičke proizvode koji pomažu kod obojenih noktiju.

Promena prirodne boje noktiju nije uvek uzrokovano spoljnim uticajima kao što je lak za nokte, ali može ukazivati na zdravstvene probleme. Gljivice na noktima, psorijaza, srčana insuficijencija i druge bolesti mogu da promene boje noktiju. U slučaju iznenadne promene boje noktiju koja se ne može objasniti upotrebom lakova za nokte obratite se lekaru kako biste razjasnili uzrok.

Pratite nas i na instagramu i facebooku